• 1
  • 2
  • 3

Helaas krijgen steeds meer mensen in hun arbeidzame leven te maken met kanker. Er is daarom een groeiende behoefte aan kennis en begeleiding rondom dit onderwerp. Om die reden heeft de Groep Werk & Kanker (GWK) het Kenniscentrum Werk & Kanker gelanceerd. Werknemers, zelfstandigen en uitkeringsgerechtigden met kanker vinden bij het Kenniscentrum Werk & Kanker achtergrondinformatie en kennis. Ook werkgevers, verwijzers, zorgverleners en bedrijfsartsen kunnen er terecht.

Jaarlijks krijgen zo’n 100.000 mensen in Nederland de diagnose kanker, 40.000 van hen in de arbeidzame leeftijd. Wat betekent werk voor hen in dat proces? Wat zijn de uitdagingen en welke rol spelen werkgevers, artsen en andere betrokkenen?

Lees verder >>

Na de diagnose volgen er verschillende ziektefasen. Het is belangrijk deze fasen te herkennen en te beseffen dat elk fase een bepaalde impact heeft op de mogelijkheden om te (blijven) werken. Op welke wijze kan een werknemer in iedere fase worden ondersteund?

Lees verder >>

De overzichtskaart werk en kanker heeft als doel om ondersteuning te bieden aan werknemers met en na kanker die vragen hebben over werk. De kaart kan in iedere fase van de ziekte en behandeling geraadpleegd worden.

Lees verder >>

Groep Werk en Kanker en NFK introduceren de Gesprekshulp werk en kanker, voor medewerker en werkgever. De gesprekshulp werk en kanker is een folder die als doel heeft praten over kanker op de werkvloer makkelijker te maken. U kunt de Gesprekshulp

Lees verder >>